08. august 2016

Møde, 5. september: Terror, politisk uro og en hel ny rejseverden


Bomber i Bruxelles lufthavn. Flygtningebåde i Middelhavet. En lastbil gennem festen på Bastilledagen i Nice. Kupforsøg i Tyrkiet.
Terror og politisk uro har i stigende grad indflydelse på vores hverdag. Hvor kan man rejse hen? Hvor er det sikkert at være?
Charterrejsemål åbner og lukker i takt med uroligheder og terroraktioner. Tunesien har været lukket i flere år, mens Egypten kommer og går som rejsemål. Det vinter-solsikre land er et godt alternativ til de overfyldte kanariske øer.  Bombeterror i Tyrkiet fik interessen til at dale i foråret, men juli-regn og ”udsolgt” på andre rejsemål gav ekstra charterfly til landet, hvilket hverken kupforsøg eller udenrigsministeriets endagslukning af landet som rejsemål ændrede på.
Men generelt har charterrejsearrangørerne i denne sæson søgt mod det sikre. Spanien og især Mallorca har været ved at drunke i turister - så mange at der lyder kritik fra de lokale beboere. Samtidig var der tomme hoteller på Lesbos, hvor ryet fra sidste års flygtningestrøm fik stort set alle charterrejsearrangører til helt at droppe den græske ø, og den lokale økonomi blev truet af sammenbrud.
Hvordan bliver fremtidens charterferier?
Vil den, som vi kender den i dag med kvalitet til gode priser, fortsat kunne bestå?
Vil øget efterspørgsel på de få sikre rejsemål give vilde prisstigninger?
Er der behov for, at charterselskaberne genopfinder sig selv?
Skal der tænkes nye ting som for eksempel lokalt ansvar ind i rejserne - også selv om det koster?
Disse spørgsmål sætter Danske Rejsejournalister til debat på efterårssæsonens første medlemsmøde
Mandag d. 5. september kl. 15.30
I Tivoli Hotel og Kongrescenter,
Arni Magnussons Gade 2-4, 1577 København V.

Her vil et panel bestående af direktør Jan Lockhart, USA Tours og Beach Tours, direktør Peder Hornshøj, Bravo Tours, direktør Søren Kjellerup, Suncharter, og direktør Jan Vendelbo, Spies, forsøge at besvare de mange spørgsmål og lægge op til debat.
Vi starter med en kagebuffet med kaffe/te, isvand og juice, inden vi går i gang med selve mødet kl. 16, Vi forventer at afslutte mødet cirka kl. 17.45. Deltagelse er gratis, og der er maksimum plads til 50 deltagere.
Tilmelding senest mandag den 22. august kl. 12.00. Udeblivelse uden afbud (senest lørdag den 3. september) vil medføre et no-show gebyr på kr. 200.
 


Til nyhedsoversigt
  • Se alle