27. februar 2016

Lars Johansen, Berlingske Media er Årets Rejsejournalist 2016

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fredag formiddag blev Lars Johansen fra Berlingske Media udnævnt til årets rejsejournalist under åbningen af Ferie for Alle i MCH Messecenter Herning. Han modtog bl.a. prisen for at levere en omfangsrig indsats som inspirerende, skrivende rejsejournalist og som en fair og dygtig redaktør. Ja man kan sige "rejsejournalistens samlede værker".
 
 
 
IMAGE
 
 
 
Årets rejsejournalist 2016, Lars Johansen, Berlingske Media og Anne-Vibeke Isaksen, formand for Danske Rejsejournalister. Foto: Tony Brøchner, MCH.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prisen Årets Rejsejournalist blev uddelt for 10. gang på Ferie for Alle. Prisen går til en journalist eller fotograf, der gennem rejseartikler, radio- eller TV-programmer har udvist et særligt initiativ. 
Uden at nogen af os vidste det, skete der noget helt særligt den dag i 1989, da prismodtageren blev uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole. Danmark blev nemlig en rejsejournalist rigere. En rejsejournalist, der i højere grad end mange andre har gjort sig bemærket ved at sikre meget høj kvalitet i rejsestoffet. Både i egne artikler og som redaktør for mange andres berigende historier fra nær og fjern.

-    Vores prismodtager er topprofessionel på sin egen, afdæmpede måde. En person, der på den ene side gør meget lidt væsen af sig, men alligevel også kan fylde et helt lokale med meninger og holdninger, hvis emnet er vigtigt. Og vores prismodtager har i den grad sine holdninger - sluger intet ukritisk. Det er nemlig vigtigt at formidle både rejseoplevelserne og de gode råd videre til sine læsere på en sober og seriøs måde. Der må ikke være slinger i valsen, hverken indholdsmæssigt eller sprogligt. Og det må ikke være overfladisk, hvilket det heller aldrig er, når vores prismodtager har en finger med i spillet, siger formand for Danske Rejsejournalister Anne-Vibeke Isaksen i sin motivering.
 
Hvis rejserne er af historisk karakter, er prismodtageren i den grad på hjemmebane. Her er hans viden ikke mindre end enorm, og fra en nær kollega ved vi sågar, at han er hurtigere end Google. Det siger da ikke så lidt. Det gælder både historiske begivenheder, danske og udenlandske film, TV-serier og ja, dansk grammatik. D-dags-stederne i Normandiet, Napoleon, Alexander d. Store og TV-serier som f.eks. Game of Thrones kan sagtens være den røde tråd i en god rejseberetning. Intet er for stort eller småt til vores prismodtager. Det relevante og det gode håndværk skal dog altid være i fokus. Floskler, varm luft og snobberi dur på ingen måde.

Prisen blev givet til Lars Johansen, fordi han har hele pakken. Ja, man kan sige "journalistens samlede værker" for en omfangsrig indsats som inspirerende, skrivende rejsejournalist, som en fair og dygtig redaktør og som en ubeskrivelig kollega og følgesvend i bestyrelsen for Danske Rejsejournalister i over 10 år. 
 
- Tak fordi du er så produktiv, tak fordi du er så seriøs på den gode måde, tak fordi du HAR taget os med hele verden rundt, og tak fordi du leverer velskrevne, sobre, indholdsrige, inspirerende, engagerede, levende, finurlige rejseartikler fra nær og fjern om stort og småt, lød det fra Anne-Vibeke Isaksen. 
 
Bestyrelsen for Danske Rejsejournalister har også sat stor pris på Lars Johansen for hans ærlige holdninger og tilkendegivelser om diverse emner, hans afbalancerede vurderinger af problematikker og beslutninger, hans meninger og i det hele taget evnen til at tage fat omkring tingene og ende op med et diplomatisk resultat.
 
- Af alle disse egenskaber er den største måske, at Lars Johansen gerne deler ud af sin viden, og man er aldrig i tvivl om, hvor man har ham. Du er en af de der cool personer, man bare KAN regne med, afsluttede Anne-Vibeke Isaksen.

Sidst, men ikke mindst fremhævede formanden også Lars Johansens diplomatiske evner. Når et brokkehoved eller person med en anden mening lander på skrivebordet eller i bestyrelsens mailboks, har Lars Johansen en helt særlig evne til at få bølgerne lagt ned på en måde, som de fleste diplomater ville misunde. Det er en gave i en verden med så mange forskellige meninger.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Til nyhedsoversigt
  • Se alle