24. april 2015

Pressetur rykket til september

 

Pressetur – aktiv ferie på Nordkysten af Djursland

Rib-tur - Snorkling - Kajak - Waders - Fisketur - Mad på Bål

Vi har masser af aktiviteter at byde på og inviterer derfor 10 journalister med på et spændende døgn.

Vi starter i Grenaa, hvor vi byder på formiddagskaffe i waders omkring vores flydende bord. Efter kaffen tager alle våddragter og overlevelsesdragter på. Derefter går vi ombord i vores store gummibåd "Havørnen", en såkaldt Rib og sætter kurs mod Fjellerup.

Undervejs passerer vi de meget spektakulære kalkklinter ved Sangstrup og Karlby, og videre forbi Gjerrild klint som er en istidsaflejring. Frokosten indtages på sejlturen, og ved Fjellerup byder vi på watercast fra Havørnen.

Vi fortsætter derefter med snorkling og introduktion til kajaksejlads med fokus på redninger og basale styretag. Der skiftes tøj, vi hopper i en bus og kører til Grenaa og fortsætter derefter til Fjordcentret ved Voer Færgested, Randers fjord.

På Fjordcentret bliver I indkvarteret, og der er mulighed for at overnatte på værelser (Vi har 6 værelse med plads til 4 personer i hvert værelse), i Lavu (telt) eller i shelter.

Aftensmåltidet vil blive tilberedt over Bål i Bålhuset eller i en af vores store Lavuer. Såfremt vejret tillader det, slutter vi dagen en kanotur på Randers fjord med aftenkaffe i rørskoven.

Vi starter dag 2 med morgenmad, hvorefter vi tager på fjorden og henter de garn, som har stået og fisket hele natten. Forhåbentlig er der fangst, og fangsten bliver taget med tilbage på Fjordcentret til videre brug. Første fisk bliver dissekeret af os, derefter er det jeres tur. Fisken bliver tilberedt over åben ild på et bål, som I har været med til at tænde med strygestål og blår.

Derefter siger vi tak for denne gang.

Praktiske oplysninger

Dato:

Tirsdag den 15. september med start kl. 10.00 i Klithuset, Klitvej 1, 8500 Grenaa, til onsdag den 16. september kl. 13 på Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted.

I skal huske:

  1. Tøj der er egnet til udendørs brug, evt skiundertøj eller lignende til brug under våddragten.
  2. Sengelinned hvis du vil overnatte indendørs, liggeunderlag og sovepose hvis du vil overnatte udendørs.

Flere oplysninger ved Centerleder Carsten Enemark på ce@kystogfjordcentret.dk eller på 2347 7565

Kyst- og Fjordcentret er et naturformidlingscenter med den mission at tilbyde naturoplevelser og naturvejledning gannem aktive, nærværende oTil nyhedsoversigt
  • Se alle