24. februar 2015

Indbydelse: Gå til køjs i en fængselscelle

 
 
Kære journalister.
 
D. 20 februar 2015 åbnede SleepIn FÆNGSLET. Et overnatningssted med stof til eftertanke.
 
I den forbindelse er vi interesseret i, at finde en eller flere rejsejournalister, som kunne være interesseret i et ”ophold bag tremmer” for efterfølgende at skrive artikel om opholdet.
 
Kunne du evt. være interesseret i dette? så lad mig endelig høre fra dig.
 
 
Med venlig hilsen
 
Mads Helbo
mh@faengslet.dk
 
 
 
Pressemeddelelse SleepIn FÆNGSLET:
 
 
Gå til køjs i en fængselscelle

Fra 20. februar bliver det muligt at overnatte frivilligt i et fængsel, når der er officiel åbning af SleepIn FÆNGSLET.
 
I det tidligere Horsens Statsfængsels sygeafdeling bliver nu en ny overnatningsmulighed åbnet. Cellerne er blevet malet, det originale inventar er sat i stand og toilet samt bad på gangen er blevet restaureret. Men autenticiteten er ikke til at tage fejl af. Der er stadig tremmer for vinduerne og selv den gamle radio i cellerne virker.
 
”SleepIn FÆNGSLET er et unikt overnatningssted der giver stof til eftertanke. Vi får her en fantastisk mulighed for at give gæsten en helhedsoplevelse” fortæller Chef for FÆNGSLET Claus Pettersson og supplerer: ”Vi ønsker at skabe en sammenhængende autentisk oplevelse, der følger vores gæster lige fra de bevæger sig ind af den store grønne port. Det gælder for både den almene museumsgæst, for de mange konferencegæster bag murene såvel som for en skoleklasse på tur. Et mål som SleepIn FÆNGSLET i den grad bidrager til.”
 
Netop skoleklasser er i fokus. ”Vi ønsker at understøtte det stærke formidlingsarbejde som Fængselsmuseet laver for skoleklasser, og netop dét at klassen kan afslutte en lærerig og spændende dag med en overnatning i autentiske fængselsceller, er med til at sætte punktum for en mindeværdig dag.”
 
SleepIn FÆNGSLET, der kommer til at rumme 49 sengepladser fordelt på 22 værelser, skal drives som en socioøkonomisk virksomhed og være med til at understøtte de mange andre aktiviteter på fængselsgrunden.
"En overnatning i SleepIn FÆNGSLET kryber med garanti ind under huden og rykker én tættere på fortiden. Vi ser frem til at vi kan lukke folk ind(e) i cellerne" afslutter Claus Pettersson.
 
 
SleepIn FÆNGSLET, Fussingsvej 8, 8700 Horsens. Der afholdes åbningsreception fredag d. 20. februar kl. 14-16.


Kontaktinformation:


Chef for FÆNGSLET Claus Pettersson cp@faengslet.dk +45 2260 4149
 
 


Til nyhedsoversigt
  • Se alle