23. februar 2015

Havfrueprisen 2015 gik til FÆRGEN

Anne-Vibeke Isaksen, formand for Danske Rejsejournalister, overrakte Havfrueprisen til en stolt Lindy Kjøller fra Færgern.FÆRGEN hev fredag formiddag Havfrueprisen 2015 i land for sit initiativ til samarbejde mellem aktører i samme båd. Det skete under åbningen af Ferie for Alle i MCH Messecenter Herning fredag 20. februar.

Kong Christian d. X kunne desværre ikke være her i dag, men havde han været til stede, ville han være meget glad, sådan indledte formand for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke, Isaksen motivationen af Havfrueprisen 2015. 
 
Begrundelsen for dette postulat er simpelt. Christian d. X elskede sit land og især Danmarks mange øer. Til gengæld hadede han broer, fordi han mente det gjorde kongeriet mindre. 
Dansk færgefart har enorm stor betydning for Danmarks mange øer, hvor folk både bor og hjertensgerne modtager turister. 
 
- De fleste jeg kender har en eller flere favoritøer. Livet er nemlig noget helt særligt på de danske øer, og det har FÆRGEN for længst fundet ud af. Derfor har vores prismodtager også taget initiativ til et helt unikt samarbejde mellem aktører, der som man siger, er i samme båd, lyder det fra Anne-Vibeke Isaksen.
 
Du kan komme på date med Samsøs lækkerier, smage på Bornholms gastronomiske perler og gå på opdagelse på Als, Langeland eller Fanø. Du kan sågar tage en test på FÆRGENs hjemmeside for at se hvilken ø, du passer bedst sammen med. Det er jo trods alt meget smart før du rejser på date. 
 
- Som noget helt nyt står FÆRGEN bag et helt nyt tiltag, hvor alle danske øer skal markedsføres under et brand – det er øer, som vores prismodtager som sådan slet ikke har noget med at gøre, men netop det at have modet til at tænke på andre og tænke stort, synes vi i Danske Rejsejournalister er prisværdigt. Det har Danmark og dansk turisme brug for, siger Anne-Vibeke Isaksen.
 
FÆRGEN gør noget helt særligt for de danske øer ved i tæt samarbejde med turistorganisationerne og de lokale aktører at udvikle øerne – få dem til blomstrer endnu mere - lokalsamfund overlever og trives – det skaber arbejdspladser og sådan kunne jeg blive ved. FÆRGEN er meget aktiv i at klare transporten til alle disse dejlige fristelser som f.eks. gastronomi, østerssafari og dragefestival. I 2014 transporterede de knap 4½ mio. passagerer – det er godt at vide at danskerne kan li´ at date de danske øer. Det ville også glæde Christian d. X.
 
FÆRGEN består af BornholmerFærgen, SamsøFærgen, FanøFærgen, AlsFærgen, og LangelandsFærgen – de er alle i samme båd og fredag den 20. februar fælles modtager af Havfrueprisen 2015. Havfruenprisen går til en person eller et firma, der i det forgangne år har gjort en hel speciel og prisværdig indsats for danskerne på deres ferie i Danmark. Prisen uddeles hvert år på Ferie for Alle i MCH Messecenter Herning.


Til nyhedsoversigt
  • Se alle