25. februar 2014

Ina Thorndahl modtager Havfrueprisen

Ina Thorndahl modtager Havfrueprisen
Mon der ikke gemmer sig et lidt dovent, kræsent, krævende eller sågar forkælet lille væsen inden i os alle?

Sådan spurgte formanden for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen, i sin motivation for udnævnelsen af direktør for Danhostel Danmarks Vandrerhjem, Ina Thorndahl, til modtager af årets Havfruepris. Det skete i dag på Skandinaviens største feriemesse, Ferie for Alle, i MCH Messecenter Herning.  Den indledende sætning var dog absolut ikke møntet på modtageren af Havfrueprisen, men på danskerne som folkefærd. Et folk, der holder af hyggen og hjemligheden – og af at bo på vandrerhjem. Men vi foretrækker måske nok den mere moderne udgave, hvor vi ikke behøver ligge på rad og række i en sovesal og lytte på hinandens snorken. Det er nu rart at kunne døren til sit eget, gode værelse sammen med familien eller vennegruppen i omgivelser, hvor der samtidig bliver sørget godt for os. Et sted, hvor vi bliver hygget om forkælet - uden at det vælter feriebudgettet.
Lige præcis det kan Danhostel Danmarks Vandrerhjem. Her har man gennemgået en rivende udvikling, så vandrerhjemskæden anno 2014 står med de bedste rammer for prisbevidste gæster i et afslappet og uformelt miljø. En typisk overnatning på et Danhostel er ikke længere en køjeseng i en sovesal, men egen seng i eget værelse og oftest med en lækker boksmadras at synke ned i. Indretningen er funktionel, men hyggelig. I dag er vandrerhjem moderne virksomheder, som tilbyder både overnatninger for familier med børn, individuelle rejsende, grupper, kurser og møder, lejrskoler og sportsophold, både for professionelle og aktive familier. - Vores prismodtager får Havfrueprisen for at holde fast i et gammelt dansk ferieprodukt fyldt med traditioner, og som klarer sig godt i et marked, hvor store hotelkæder presser sig på. I får også prisen for at samle og hjælpe en gruppe af mindre erhvervsdrivende, der kan have svært ved at have fokus på alt lige fra rent sengetøj til Facebook-strategier. Det beviser, at i et lille land som Danmark, hvor vi har altid klaret os ved at stå sammen, ja der gør I det stadig – tillykke. Det er godt gået, sagde Anne-Vibeke Isaksen, formand for Danske Rejsejournalister.    
- Den positive udvikling på vores vandrerhjem skyldes ikke mindst vores prioritering af, at størstedelen af alt salg i dag foregår online. Derfor er Danhostel up front med IT og teknologisk tilgængelighed på organisationens digitale platforme og løsninger. Vi er nok længere fremme end de fleste andre overnatningssteder på det punkt. Som brancheorganisation tilbyder vi gratis hjemmesider til de enkelte Danhostels, og de indeholder alt, hvad der er nødvendigt for at kunne sælge forretningen online, fortæller direktør Ina Thorndahl.
Danhostel har nu 87 vandrerhjem. Det er færre end for fire år siden, men alligevel er overnatningstallene for det samlede antal Danhostels steget med fire procent til 1,12 mio. overnatninger. Omsætningen er steget 19 % på tre år til 411 mio. kr.

Fakta: Havfrueprisen blev uddelt for 12. gang på Ferie for Alle. Prisen går til en person eller et firma, der i det forgangne år har gjort en helt speciel og prisværdig indsats for danskerne på deres ferie i Danmark. Det er foreningen af Danske Rejsejournalister, der står for udvælgelsen af prismodtager.


Til nyhedsoversigt
  • Se alle