25. februar 2014

Mogens Hansen er Årets Rejsejournalist

Mogens Hansen er Årets Rejsejournalist
Den erfarne rejsejournalist, der skriver til Explorer, modtog prisen under åbningen af Skandinaviens største feriemesse, Ferie for Alle 2014, i MCH Messecenter Herning.

I motivationen fra rejsejournalisternes formand Anne-Vibeke Isaksen lød det blandt andet:
- Du har prøvet kræfter med mange forskellige rejseformer og rejsemål, på cykel, der er din store passion, i båd, som vandringsmand og også som klassisk turist i alle dele af verden. Om det er øst, vest, syd eller nord, nær eller fjern, så er din seriøse tilgang til rejsejournalistikken altid på højeste niveau. Strabadser tager du selv i stiv arm, ikke mindst når det gælder cykelferie – eller hvad man nu kalder et tre ugers cykeleventyr i Indonesien med eventyreren Nikolaj Bangsgaard.
- Din pen er karakteriseret af akkuratesse i fakta og sprog, og endnu mere vigtigt: Som konsekvens af din seriøse og ofte kritiske tilgang til rejsestoffet har gjort, at du ofte har været afsender af interessante ledere om dét at rejse – og om de mange faldgruber og irritationsmomenter, der kan dukke op undervejs på selv de bedste rejsemål.
Prisen som Årets Rejsejournalist består ud over æren og et diplom af en luksusovernatning på Hotel Hilton Airport i København og en rejse sponseret af Spies Rejser til en destination efter eget valg.
Prisen blev uddelt for ottende gang af Foreningen af Danske Rejsejournalister på Ferie for Alle i Herning og går til en journalist eller fotograf, der gennem rejseartikler, radio- eller tv-programmer har udvist et særligt initiativ.


Til nyhedsoversigt
  • Se alle